Amsterdam ArenA steekt € 50 mln in duurzame verbouwing

Arena

30-09-2015 18:26 | Door: Fitria Jelyta

De Amsterdam ArenA bereidt zich voor op een grote verbouwing. Het stadion krijgt duurzame elementen, waarmee de kwaliteit en service voor bezoekers aanzienlijk wordt verbeterd.

De directie van het stadion wil zoveel mogelijk duurzame en innovatieve maatregelen nemen bij de verbouwing van de ArenA.

Amsterdam ArenA verbouwing

Zo krijgt het voetbalstadion van Ajax een brede omloop van twee ringen, waardoor er meer ruimte, licht en lucht ontstaat. Door de modernisering van de omloop, transformeert de arena van een holvormig naar een bolvormig stadion.

Voor de verbouwing is € 50 mln beschikbaar gesteld. De Amsterdam ArenA krijgt onder meer extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. Daarnaast krijgt het voetbalstadion een nieuwe gevel met extra zonnecellen en wordt er regenwater opgevangen voor gebruik in de sanitaire voorzieningen. Verder krijgt de binnenkant van het stadion uitsluitend LED-verlichting.

Eind 2020 klaar

De eerste bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2016. Naar verwachting zal de gehele verbouwing in 2020 gereed zijn voor het Europees Kampioenschap. Tijdens het Europees Kampioenschap 2020 worden er vier wedstrijden in de Amsterdam ArenA gehouden. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ajax | Foto: Ajax (side) & xlibber (header) via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra