Gent krijgt nieuw stadsdeel met energiezuinige woonwijk

Gentse woonwijk energiezuinig

02-10-2015 10:28 | Door: Fitria Jelyta

Nederlandse en Belgische architecten werken samen aan een energiezuinige woonwijk in Gent. Het project maakt deel uit van een nieuw stadsdeel dat in Gent wordt ontwikkeld.

Het ontwerp van de Gentse woonwijk vlakbij station Gent-Sint-Peters is gegund aan een consortium van Nederlandse architectenbureau KCAP Architects&Planners en de Belgische bureaus evr-Architecten en Omgeving. Het consortium gaat duurzame maatregelen toepassen bij de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk.

Zo wordt de wijk bijna energieneutraal door de toepassing van een innovatief energieconcept. Met dit concept wordt er onder meer warmte aan het water van de rivier Leie onttrokken om de gebouwen te verwarmen. Daarnaast zal het systeem ook warmte uit afvalwater onttrekken.

De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk maakt deel uit van het projectplan Rinkkaai. Met dit project wil het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf Sogent een nieuw stadsdeel realiseren. De woonwijk in het nieuwe stadsdeel zal beschikken over 300 uiteenlopende woningen voor gezinnen, koppels en zorgbehoevende senioren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: KCAP Architects&Planners, Architectenweb | Foto: Omgeving architecten (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra