RVO.nl wil energiezuinige bouw mogelijk maken

Excellente Gebieden RVO.nl

02-10-2015 12:22 | Door: Fitria Jelyta

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een leertraject ontwikkeld om energiezuinige bouw mogelijk te maken. Een symposium over de topprestaties in energiezuinige bouw moet het leertraject afsluiten.

RVO.nl heeft samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ) een kennis- en leertraject ontwikkeld, waarin negentien gebieden binnen Nederland met een fors hogere energieprestatie bouwen dan wat het Bouwbesluit op dat moment voorschrijft.

In het kennis- en leertraject Excellente Gebieden heeft RVO.nl vier jaar lang een intensieve monitoring uitgevoerd op de negentien gebieden. Hiermee wil de rijksdienst waardevolle resultaten leveren over de opgedane kennis voor de transitie naar energieneutrale bouw in Nederland. Aan het eind van dit jaar zal RVO.nl het Excellente Gebieden-programma stoppen.

Symposium

RVO.nl sluit het leertraject af met een symposium over energieneutrale bouw. Hierin zal de organisatie lessen en ervaringen delen uit de dagelijkse praktijk van gebiedsontwikkeling. Daarnaast deelt RVO.nl informatie om energiezuinige bouw in de toekomst te realiseren.

Vanaf eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna-energieneutrale gebouwen (Beng) zijn. Voor overheidsgebouwen geldt deze eis vanaf eind 2018. 

Geïnteresseerden kunnen zich tot 16 oktober aanmelden om het symposium bij te wonen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra