Heijmans gaat jaarlijks 1.000 Smart Homes bouwen

comfort panel Busch-Jaeger

04-10-2015 09:43 | Door: Fitria Jelyta

Vanaf volgend jaar zal woningbouwer Heijmans Smart Home-installaties plaatsen in alle particuliere nieuwbouwwoningen. Deze installaties besparen energie door automatisering van huishoudelijke apparatuur.

Dat meldt Cobouw. Heijmans gaat jaarlijks duizend particuliere nieuwbouwwoningen standaard voorzien van een domotica-basisinstallatie van elektronicabedrijf Busch-Jaeger. Dit huisbesturingssysteem maakt het mogelijk om huishoudelijke apparatuur via de smartphone of tablet op afstand te besturen.

Volgens het bouwbedrijf geeft het huisbesturingssysteem beter inzicht in het energieverbruik van huishoudens. Zo kunnen bewoners energie besparen door bijvoorbeeld alleen licht- en verwarmingssystemen in bepaalde ruimtes van het huis te gebruiken.

De nieuwbouwwoningen van Heijmans krijgen verder een centrale lichtschakelaar, om alle verlichting in één keer uit te schakelen. Daarnaast zijn de brandmelders in de woning aangesloten op het systeem. Bij een rookmelding gaan alle lichten in de woning branden om de bewoners te waarschuwen.

Van product naar dienst

De ‘slimme’ installaties maken deel uit van het SlimWonen-concept van Heijmans. Met het concept wil het bouwbedrijf vier aspecten van de woonbeleving verbeteren. Zo wil Heijmans comfort, veiligheid, personalisering en reductie van de woonlasten mogelijk maken met het huisbesturingssysteem.

“Wonen verschuift steeds meer van een product naar een dienst”, zegt Maarten van Duijn, directeur Vastgoed bij Heijmans. “In de toekomst verkopen we wonen, een totale woonbeleving, in plaats van woningen.”

Bekijk hier meer over de Busch-Jaeger installatie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cobouw, Heijmans | Foto: CODE_n, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra