Nieuw biomedisch lab draagt bij aan Limburgse kenniseconomie

inscite chemelot

06-10-2015 09:09 | Door: Fitria Jelyta

De Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is een biomedisch laboratorium rijker. Het nieuwe lab moet het mogelijk maken om biomedisch materiaal verder te ontwikkelen en klinisch toe te passen.

De nieuwe biomedische faciliteit moet een locatie bieden aan wetenschappers en ondernemers om samen te werken aan de commercialisering van bewezen wetenschappelijke ideeën. Zo werken de initiatiefnemers van het lab aan biomedische materialen voor nieuwe bloedvaten en materialen waarmee kraakbeen zichzelf kan herstellen.

inscite chemelot

Het laboratorium is in opdracht van het Chemelot Institute for Science & Technology (InSciTe) gerealiseerd. Dat is een Publiek-Private Samenwerking tussen chemiebedrijf DSM, Universiteit Maastricht, Maastricht UMC+, Technische Universiteit Eindhoven en de provincie Limburg.

Naast de onderzoeksprojecten van InSciTe, moet het nieuwe lab ruimte bieden aan start-ups om biomedisch onderzoek te verrichten. De samenwerkende bedrijven hebben  € 60 mln geïnvesteerd voor onderzoek in het nieuwe lab.

Kenniseconomie

De nieuwe biomedische onderzoeksfaciliteit is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Met deze en andere Brightlands-faciliteiten in Limburg wil de provincie de Limburgse kenniseconomie bevorderen.

De provincie Limburg investeert verder € 20 mln om onder meer een proeffabriek te realiseren voor de duurzame productie van nieuwe chemische bouwstenen. Deze proeffabriek wordt in 2016 in gebruik genomen.

In Venlo is een Co-Creation Lab geopend als onderdeel van de Brightlands Campus. De onderzoeksfaciliteit biedt ruimte aan bedrijven, onderzoekers en studenten om samen te werken aan innovatieve en duurzame voedselconcepten. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Chemelot InSciTe | Foto: Dols Fotografie, via Chemelot InSciTe (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra