Nieuw centrum in Tiel recyclet duurzame grondstoffen

afval uit bouwsector

07-10-2015 18:54 | Door: Fitria Jelyta

Het nieuwe Grondstoffencentrum Nederland in Tiel recyclet afvalstromen van bouwbedrijven uit de regio tot duurzame grondstoffen.​

Grondstoffencentrum Nederland op Industrieterrein Kellen in Tiel verwerkt hout, meng-, beton- en asfaltpuin en andere minerale afvalstromen van bouwbedrijven uit de regio tot nieuwe duurzame grondstoffen.

Op het terrein van het recyclecentrum komt ook een grondbak. Hierin kunnen bedrijven verschillende soorten grond en zand storten die vervolgens vanuit Tiel verder worden afgevoerd. Daarnaast biedt het terrein van het recyclecentrum voldoende ruimte voor de op- en overslag van materialen.

Het centrum is gebouwd op het voormalige terrein van Bowie Recycling, een recyclebedrijf dat sinds vorig jaar failliet is.

CO2-prestatieladder

Met het verwerken van afvalstromen van de bouwsector, wil het recyclecentrum ondernemingen in de regio helpen om hoger op de CO2-prestatieladder te komen.

Verder streeft Grondstoffencentrum Nederland naar maximaal milieubewustzijn door het inzetten van nieuwe technologie en samenwerkingen aan te gaan met ondernemingen in en buiten de regio. Het centrum zegt uiteindelijk geen reststof onbenut te willen laten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Culemborgse Courant, Afvalgids | Foto: Nicolas Lannuzel, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra