Stadion Ado Den Haag krijgt 2.900 zonnepanelen

Kyocera stadion ADO Den Haag

08-10-2015 07:50 | Door: Fitria Jelyta

Op het dak van het Kyocera Stadion van Ado Den Haag komen 2.900 zonnepanelen. Volgens de voetbalclub behoort de installatie tot een van de grootste gebouwgebonden fotovoltaïsche projecten in Nederland.

De gemeente Den Haag stelt het dak van het Kyocera Stadion van Ado Den Haag beschikbaar voor de aanleg van 2.900 zonnepanelen. Alle vier de zijden van het stadion worden met zonnepanelen bedekt. Eneco investeert in de ontwikkeling, de realisatie en het beheer van de zonnepaneleninstallatie. 

Met de zonnepanelen neemt Ado Den Haag jaarlijks ruim 600.000 kilowattuur aan groene stroom af. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van tweehonderd huishoudens. Daarnaast moet het dak met zonnepanelen jaarlijks een CO2-uitstoot van 272 ton voorkomen.

Volgens Ado Den Haag levert het project een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels op het dak geplaatst. Naar verwachting moet het project voor de wedstrijd van Ado Den Haag tegen Feyenoord op 1 november zijn afgerond.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ado Den Haag | Foto: FaceMePLS, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra