Bayer CropScience opent duurzaam kantoorgebouw in Nunhem

granen, veredeling

08-10-2015 09:01 | Door: Fitria Jelyta

Bayer CropScience opent een duurzaam kantoorgebouw op zijn Nunhems Vegetable Campus in de Limburgse plaats Nunhem. Hiermee ondersteunt Bayer de groei van zijn groentezaadveredeling.

Op de Nunhems Vegetable Campus van Bayer werken 550 werknemers op het gebied van onderzoek, veredeling en productie van groentezaden. Deze locatie is nu uitgebreid met een nieuw hoofdkantoor voor alle groentenzaad-veredelingsactiviteiten van Bayer CropScience Vegetable Seeds

In het nieuwe kantoor van Bayer CropScience Vegetable Seeds zijn duurzame maatregelen toegepast. Zo beschikt het gebouw over klimaatplafonds, energiezuinige koel- en verwarmingstechnieken en goede isolatie. 

Ondersteunende diensten

Het kantoor bevat negentig werkplekken en drie vergaderruimtes. In het nieuwe gebouw komen vooral de ondersteunende diensten te werken, zoals inkoop, juridische zaken en logistiek.

“Vanwege de sterke groei was er behoefte aan meer kantoorruimte voor de ondersteunende diensten”, zegt John Willems, Country Head Bayer CropScience Vegetable Seeds. “Met de 90 extra werkplekken zijn we klaar om de verdere groei te faciliteren”.

Bayer wil de campus ook uitberiden met de Greenhouse Expansion (GreenEx). Hiervoor gaat het bedrijf 20 hectare aan kassen bouwen. Onderdeel van de bouw is een systeem dat bij extreem hoge waterstanden rivierwater opvangt.

Innovatiecentrum

In de Amerikaanse staat Minnesota heeft Bayer CropScience onlangs een nieuw innovatiecentrum geopend, waarin de groenteveredelaar onderzoek doet naar zaadbehandelingsproducten. Dit centrum maakt onder meer gebruik van een druppelirrigatiesysteem om water te besparen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Nunhems | Foto: CIAT, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra