'Sensata-kantoor Hengelo in top 3 duurzaamste gebouwen'

duurzaam kantoor Sensata Technologies

08-10-2015 09:22 | Door: Fitria Jelyta

Sensorenfabrikant Sensata Technologies krijgt een nieuw duurzaam kantoor in Hengelo. Dit gebouw moet tot de top drie duurzaamste gebouwen van Nederland behoren.

De nieuwbouw van Sensata Technologies wordt gerealiseerd door Schröder Vastgoed. De vastgoedontwikkelaar wil een bijzonder duurzaam gebouw realiseren voor de sensorfabrikant Sensata.

Naar verwachting kost de bouw van het nieuwe kantoor € 18 mln. Zo zal Schröder het gebouw aansluiten op een warmtekoudeopslagsysteem, dat dagelijks 3 miljoen liter water rondpompt. Daarnaast krijgt het gebouw aanvullende koeling met behulp van akoestische geluidsgolven.

Samen met MVO Nederland heeft Schröder Vastgoed een overeenkomst gesloten om duurzaam beton toe te passen. Het cementloze beton wordt in een gedeelte van de dakvloeren van het gebouw gebruikt. Volgens de vastgoedontwikkelaar is deze toepassing een wereldprimeur.

Design for Disassembly

Het duurzame kantoorgebouw van Sensata Technologies is ontworpen op basis van het Design for Disassembly-principe. Dit maakt het mogelijk om de bouwcomponenten na demontage van het gebouw te hergebruiken.

Het nieuwe Sensata-kantoor zal ruimte bieden aan 340 werknemers. Daarmee verhuist Sensata Technologies van Almelo naar Hengelo. Deze week is de bouw van het nieuwe kantoor begonnen. 

Sensata is tien jaar geleden afgesplitst van het Amerikaanse techconcern Texas Instruments.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Ondernemer, Turbantia | Foto: Schröder Vastgoed (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra