Brits vastgoedbedrijf voor 100 procent hernieuwbare energie

London buildings

12-10-2015 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Het Britse commercieel vastgoedbedrijf Land Securities sluit zich aan bij de RE100-campagne. Hiermee wil het bedrijf al zijn gebouwen van 100 procent hernieuwbare energie voorzien in 2016.

Dat meldt Edie. Na grote concerns als Nike en DSM, sluit ook de Britse Land Securities zich aan bij het RE100 initiatief. Dit programma is in 2014 opgericht tijdens de Climate Week in New York. Doel van het initiatief is om invloedrijke bedrijven aan te zetten tot het gebruik van 100 procent hernieuwbare energie.

Met de aansluiting van Land Securities, zijn er in totaal 37 bedrijven die bij de RE100-campagne zijn aangesloten. Het vastgoedconcern heeft een contract met Britse energieleverancier Smartest Energy, om in april 2016 alle gebouwen van Land Securities van 100 procent hernieuwbare energie te voorzien.

Land Securities zegt verder te willen bijdragen aan een grootschalige vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast kijkt het bedrijf naar mogelijkheden om zonnepanelen aan te leggen op de gebouwen in de zijn vastgoedportefeuille. Zo wil Land Securities op de lange termijn zowel de kosten als het verbruik van energie verminderen.

Hotelgebouwen

Naar eigen zeggen isLand Securities het grootste commerciële vastgoedbedrijf in Groot-Brittannië. Het vastgoedconcern beheert onder meer 29 hotelgebouwen van Accor hotels. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Edie | Foto: oatsy40, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra