Pompfabrikant verbetert toegang tot schoon water in India

waterbron in Chennai

11-10-2015 09:13 | Door: Fitria Jelyta

De Deense pompfabrikant Grundfos wil met slimme oplossingen de waterinfrastructuur in ontwikkelingsgebieden verbeteren. Zo moeten mensen in die gebieden betere toegang krijgen tot schoon water.

Met het Grundfos Lifelink water solutions-systeem verbetert de fabrikant de waterinfrastructuur en de toegang tot schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Na een succesvolle pilot in Nairobi, wil Grundfos het systeem in de Indiase stad Chennai aanleggen.

De Water Kiosk die bij het systeem hoort, is een unit met waterdispenser die is aangesloten op een stadswaterbron en zuiveringsinstallatie. Hiermee krijgen bewoners van afgelegen gebieden toegang tot schoon water. Bewoners kunnen water afnemen via de dispenser, door gebruik te maken van smartphones of een speciaal voor dit systeem ontwikkelde betaalkaart.

De Water Kiosk is afzonderlijk aan te leggen en aan te sluiten op een grondwatersysteem of aan oppervlaktewater. Daarnaast kan een aantal waterkiosken via een mini-grid op dezelfde waterbron worden aangesloten. Zo wil Grundfos het watersysteem centraal beheren en meer toegang tot schoon water bieden.

Smartphonegebruikers

Volgens Grundfos heeft slechts 18 procent van 833 miljoen Indiase inwoners toegang tot schoon drinkwater. Dit terwijl er 41 procent van de inwoners een smartphone bezit.

Op dit moment kijkt Grundfos naar mogelijkheden om het watersysteem in verschillende gebieden in India te plaatsen. Verder zegt het bedrijf samen te willen werken met de Indiase regering en de private sector om het systeem grootschalig toe te passen.

Bekijk hier hoe de Grundfos Lifelink water solutions werkt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: GreentechLead, Grundfos | Foto: McKay Savage, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra