OVG ontwikkelt multifunctioneel gebouw aan de Zuidas

kavel P15 Ravel

10-10-2015 10:17 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Amsterdam heeft OVG Real Estate geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel op de Zuidas. Dit multifunctionele gebouw krijgt onder meer ruime balkons met veel beplanting.

De vastgoedontwikkelaar zal een multifunctioneel gebouw realiseren met kantoren, woningen en voorzieningen. De kavel dat aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN Amro en naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC) ligt, heeft een totale vloeroppervlakte van tussen de 50.000 en 75.000 vierkante meter.

Het ontwerp van het gebouw is getekend door Winy Maas, architect en medeoprichter van MVRDV. Volgens de architect zullen de woningen over ruime balkons beschikken met veel beplanting. "Wij combineren de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie en de spanning van een stedelijke omgeving op deze bijzondere locatie", zegt Maas.

OVG Real Estate heeft eerder het Deloitte-hoofdkantoor The Edge aan de Amsterdamse Zuidas gerealiseerd. Met een BREEAM Outstanding is het kantoor benoemd tot het duurzaamste gebouw ter wereld.

Verticaal bos

In Milaan zijn de ruime balkons van de Bosco Verticale-torens beplant met duizend bomen. Hiermee moeten de gebouwen zowel woonruimte bieden als de lokale ecologie en het stadsklimaat verbeteren. Daarnaast moet een integraal energiesysteem van Deerns het verticale bos energiezuinig maken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gemeente Amsterdam, OVG Real Estate, MVRDV | Foto: MVRDV (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra