Lesprogramma moet kennis over circulaire economie vergroten

classroom

12-10-2015 18:37 | Door: Fitria Jelyta

Ahrend heeft een lesprogramma ontwikkeld om kennis over de circulaire economie in nieuwbouw en design te bevorderen. Leerlingen van het Amsterdamse Hyperion Lyceum krijgen de primeur.

Kantoorinrichter Ahrend ontwikkelde het circulaire lesprogramma samen met het My Circular Future-project van Stichting Duurzaam Geleerd (SDG). De kantoormeubilairleverancier wil met het programma jongeren bewustmaken van de noodzaak en kansen van de circulaire economie.

Het lesprogramma heeft als thema ‘nieuwbouw en design volgens circulaire economie’. Hierin krijgen bovenbouwleerlingen van het Hyperion Lyceum in Amsterdam de komende maanden les in zes circulaire thema’s.  Zo maken de leerlingen kennis met circulaire economiepraktijken binnen het bedrijfsleven. Daarnaast kunnen leerlingen in gesprek komen met verschillende experts in de duurzaamheid.

Circulair ondernemen

Volgens Ahrend zijn de thema’s in het lesprogramma gerelateerd aan de toekomstige bouw en gebruik van het nieuwe Hyperion Lyceum-gebouw dat in 2018 gerealiseerd wordt. De architect van het nieuwe schoolgebouw, Ector Hoogstad Architecten, is betrokken bij het circulaire lesprogramma.

Ahrend heeft plannen om het lesprogramma op andere scholen uit te voeren. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf een platform dat tijdens de Circular Seminar bekend wordt gemaakt. Het platform moet het mogelijk maken om docenten en scholieren binnen het voortgezet onderwijs te betrekken bij circulair ondernemen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ahrend | Foto: Cali4beach, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra