Circulair zwemparadijs definitief gegund aan BlueCity010

BlueCity010 eigenaar Tropicana

13-10-2015 10:05 | Door: Fitria Jelyta

BlueCity010 is definitief eigenaar van het oude Rotterdamse zwemparadijs Tropicana. Afgelopen week hebben de initiatiefnemers een bod gedaan van € 1,7 mln.

Dat meldt het AD. Impactinvesteerder Wouter Veer van Stichting iFund maakte bekend dat de deal nu rond is.

BlueCity010 eigenaar Tropicana

De iFund-directeur wil nog € 1 à 1,5 mln extra investeren om het oude zwemparadijs bruikbaar te maken voor de plannen van BlueCity010.

De initiatiefnemers van BlueCity010 verwachten het gebouw in 2016 in gebruik te nemen. Het vervallen complex is dan opgefrist en biedt plaats aan dertig tot vijftig ondernemers in de stadslandbouw en de lokale maakindustrie.

Circulaire bedrijven

Deze ondernemers werken volgens de hergebruikprincipes van de Blauwe Economie, waarbij het afval van het ene bedrijf de grondstof is voor een ander bedrijf.

Naast BlueCity010, hadden Rotterdamse ondernemers een bod gedaan om opnieuw een subtropisch zwembad in het oude zwemparadijs aan de Nieuwe Maas te realiseren. Dat plan heeft het niet gered. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AD, BlueCity010 | Foto: BlueCity010 (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra