Essent en QwikSense werken aan gezonde gebouwen

office canteen

13-10-2015 15:22 | Door: Fitria Jelyta

QwikSense werkt met Essent aan een pilotproject om de sensortechnologie voor gezonde en productieve werkomgevingen verder te ontwikkelen.

QwikSense levert analyses over het binnenklimaat van een gebouw via een sensornetwerk. Hiervoor past het bedrijf datacorrelatie toe met energiedata en gegevens over de aanwezigheid van werknemers in kantoorruimtes. Zo levert de Nederlandse start-up analytics met bijbehorende kostenbesparingen op energie en arbeidsproductiviteit.

De sensortechnologie van QwikSense wordt momenteel toegepast in het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. De energieleverancier ziet kansen om de service van QwikSense als extra dienst te leveren aan hun eigen B2B-markt.

"Enerzijds helpen wij QwikSense om hun propositie verder te ontwikkelen, waarbij we advies verlenen, ons netwerk ter beschikking stellen en een ruimte aanbieden om hun producten te testen", zegt Tim van Belkom, Senior Innovatie Manager bij Essent.

"Anderzijds leren we van QwikSense hoe ze vanuit een start-up kijken naar de klant, snel schakelen en hoe ze vanuit een designgedachte de klant het meest centraal stellen."

Gezonde gebouwen

De innovatieve sensortechnologie van QwikSense meet continu de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, luchtdruk en ook de aanwezigheid van werknemers in kantoorgebouwen.

Volgens QwikSense is de sensortechnologie toe te passen in werkruimtes, maar ook op verdieping- en gebouwniveau. Dit moet het mogelijk maken voor organisaties om te investeren in gezonde werkomgevingen die de tevredenheid en productiviteit van werknemers laten stijgen.

In 2014 is QwikSense geselecteerd als deelnemer van het internationaal georiënteerde Smart Energy Program van de Amsterdamse incubator Rockstart Accelerator. Met dit programma begeleidt Rockstart duurzame start-ups in de energiesector. Deelnemers van het programma krijgen een investering, bedrijfsruimte, specialistische kennis en netwerkmogelijkheden. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dutch Green Building Council, QwikSense | Foto: DAXKO, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra