VolkerWessels breidt uit met tweede lijn MorgenWonen

VolkerWessels

14-10-2015 07:25 | Door: Fitria Jelyta

VolkerWessels breidt zijn MorgenWonen-concept uit met een tweede lijn voor vervangende nieuwbouw van woningcorporaties. Hiermee bouwt het bedrijf energienotanul-huizen.

Met het MorgenWonen-concept bouwt VolkerWessels binnen één dag energiezuinige en duurzame huizen op locatie. In de tweede lijn van het concept bouwt VolkerWessels energienotanul-woningen, waardoor toekomstige bewoners geen energielasten hebben.

Deze woningen zijn kleiner en eenvoudiger dan de eerder gebouwde huizen van MorgenWonen. VolkerWessels verwacht de nieuwe huizen in 2016 op te leveren.

Het bouwconcern zegt dat de binnen één dag gebouwde huizen geschikt zijn voor vervangende nieuwbouw van corporatiewoningen die in de na-oorlogse periode van 1950 tot 1970 zijn gebouwd. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat vervangende nieuwbouw energiezuiniger is dan renovatie.

Met het MorgenWonen-concept heeft VolkerWessels in een jaar tijd 250 woningen door heel Nederland gebouwd. Het bouwconcern wil de productie van de prefab-huizen verdubbelen tot 440 huizen per jaar. Verder start VolkerWessels in Duitsland met het MorgenWonen-concept.

Prefabproductie

Voor de woningen van MorgenWonen maakt VolkerWessels gebruik van geprefabriceerde units, zoals een badkamer en keuken, die op de bouwlocatie worden aangeleverd. Hierdoor hebben de huizen een opbouwtijd van één dag. Daarnaast zijn de woningen voorzien van drielaags isolatieglas en een duurzame waterpomp die warmte uit de buitenlucht haalt.

"Het is 10 tot 15 procent goedkoper dan wanneer we dezelfde woning op traditionele manier zouden bouwen", zegt Dik Wessels van VolkerWessels in Tubantia. "Deze manier van werken, met prefab-productie in de fabriek en afmonteren op de bouwplaats, heeft de toekomst."

Bekijk hier meer over het MorgenWonen-concept.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: VolkerWessels, Tubantia | Foto: VolkerWessels (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra