SNS bank krijgt Breeam voor duurzaam hoofdkantoor in Utrecht

SNS BREEAM Utrecht

14-10-2015 18:11 | Door: Fitria Jelyta

De SNS bank heeft drie Breeam-certificaten ontvangen voor de gebouwen van het hoofdkantoor in Utrecht. Hiermee streeft de bank naar de doelstelling om klimaatneutraal te worden.

Met de behaalde duurzaamheidsprestatie van de drie SNS-gebouwen tegenover Utrecht Centraal, wil de bank meer aandacht besteden aan duurzaamheid en de doelstelling om klimaatneutraal te worden. Zo vermindert SNS jaarlijks energieverbruik door in samenwerking met consultant CFP actief energiemanagement in te zetten.

De bank zegt de kosten voor het certificeringstraject ruimschoots te hebben gedekt vanuit kostenbesparingen die door een verminderd energieverbruik zijn behaald. Dit maakt dat de verduurzaming van de SNS-gebouwen niet alleen kostenneutraal, maar ook winstgevend werd gerealiseerd.

Naast energiebesparing, is SNS actief in het terugdringen van grondstoffengebruik. Hierdoor realiseert de bank een vermindering in het waterverbruik en de productie van afval. Verder zijn er ecologische voorzieningen als vogelnestkasten geplaatst, om de flora en fauna van het gebouw te bevorderen.

Logische stap

De Breeam-certificaten zijn overhandigd aan SNS bank en gebouweigenaar CBRE Global Investors. De gebouwen Hojel A, B en C die SNS als hoofdkantoor gebruikt, zijn beoordeeld op het beheer, gebruik, en het gebouw zelf.

"Het verduurzamen van de kantoren in Utrecht was voor ons een logische stap", zegt Wilfred Verkaaik, bedrijfshoofd Facilitair Bedrijf bij SNS Bank. "We besteden veel tijd aan het verduurzamen van onze organisatie en de behaalde Breeam-certificering is hier een mooi bewijs van."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Dutch Green Building Council, SNS | Foto: SNS (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra