Crowdfundingactie voor ontzilting op zonne-energie

irrigatie landbouw California

15-10-2015 09:48 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse waterbedrijf WaterFX bouwt naar eigen zeggen Amerika’s grootste ontziltingsinstallatie op zonne-energie. Het bedrijf wil met een crowdfundingactie $ 10 mln ophalen om de installatie te realiseren.

Dat meldt Edie. WaterFX bouwt samen met dochterbedrijf HydroRevolutionSM naar eigen zeggen de grootste ontziltingsinstallatie op zonne-energie van Amerika. De duurzame installatie wordt in de Californische Central Valley aangelegd om voornamelijk landbouwgrond van voldoende irrigatiewater te voorzien. Momenteel heerst er extreme droogte in Californië.

De ontziltingsinstallatie van HydroRevolutionSM werkt volledig op zonne-energie door gebruik te maken van zonnecollectoren. Het bedrijf zegt hiermee de CO2-uitstoot van de waterproductielocatie te kunnen verminderen. Zo verwijdert de installatie zout uit grondwater om schoon zoet water te produceren voor landbouwgrond en huishoudens.

Voor de crowdfundingactie stelt HydroRevolutionSM 2 miljoen aandelen beschikbaar van elk $ 5. Hiermee wil het waterbedrijf $ 10 mln ophalen om de ontziltingsinstallatie in 2016 te realiseren.

Zoetwater

Volgens HydroRevolutionSM zal de ontziltingsinstallatie ruim 809 hectare landbouwgrond van zoet water voorzien. Daarnaast kan de installatie schoon water produceren voor 10.000 huishoudens in Californië. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Edie, HydroRevolutionSM | Foto: U.S. Department of Agriculture, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra