Schoolgebouw in Ede sluit aan op duurzaam warmtenet

college classroom

15-10-2015 09:31 | Door: Fitria Jelyta

Het schoolgebouw van ROC A12 in Ede wordt vanaf 2016 aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede. Als brandstof voor de warmtevoorziening gebruikt het bedrijf biomassa, zoals knip- en snoeihout uit de regio.

Dat meldt Edestad. De aanlegwerkzaamheden voor de aansluiting  van de ROC A12-school op het groene warmtenet in Ede zijn begonnen. Zo zal het schoolgebouw verwarmd worden door de nieuw te bouwen bio-energie installatie van Warmtebedrijf Ede in Park Reehorst.

“Behalve dat deze vorm van energie CO2-neutraal is, is het op de langere termijn ook een goede investering”, zegt Toine Schinkel, lid College van Bestuur van de Christelijke Onderwijsgroep Vallei & Gelderland-Midden en ROC A12. “Het onderhoud van onze grote, dure ketels komt hiermee bijvoorbeeld te vervallen”.

Met de aansluiting op het groene warmtenet wil de school bijdragen aan het stimuleren van een duurzamere levensstijl van studenten en medewerkers.

CO2-uitstoot verminderen

Warmtebedrijf Ede heeft de ambitie om in 2020 minimaal 20.000 woningen en gebouwen in Ede op het duurzame warmtenet aan te sluiten. Door biomassa als knip- en snoeihout uit de regio als brandstof voor de installaties te gebruiken, wil het bedrijf jaarlijks 50.000 ton aan CO2-uitstoot verminderen.

Daarnaast zegt het bedrijf bij te dragen aan de overstap van fossiele brandstoffen naar schone en betaalbare energie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ede Stad, Lokale omroep Ede | Foto: Parker Knight, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra