Samsung opent duurzaam hoofdkantoor in Silicon Valley

19-10-2015 07:59 | Door: Fitria Jelyta

Een nieuw kantoorgebouw van Samsung is verrezen in Silicon Valley. Duurzame en energiezuinige toepassingen moeten het gebouw een Leed Gold-certificatie opleveren.

Dat meldt Inhabitat. Het nieuwe hoofdkantoor van de elektronicagigant in de stad San Jose beschikt over energiezuinige installaties als Led-verlichting, natuurlijke ventilatie en zonnepanelen op het dak. Het gebouw maakt verder gebruik van waterzuinige installaties en gerecycled water.

Het Samsung-gebouw van ruim 90.000 vierkante meter bevat tien verdiepingen die ruimte bieden aan 2.000 medewerkers. De duurzame toepassingen moeten leiden tot een Leed Gold-certificaat voor het hoofdkantoor in San Jose.

Voor het gebouwontwerp is internationaal architectenbureau NBBJ verantwoordelijk. De architecten hebben de gevels van het gebouw gerealiseerd uit een combinatie van metaal, glas en terracotta. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor de productie van bloempotten en serviesgoed.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Inhabitat, NBBJ 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra