Zigzaggevel met zonnepanelen op rijksmonument in Heerlen

Glaspaleis Heerlen

16-10-2015 09:35 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse start-up ZigZagSolar heeft het unieke zigzaggevelsysteem met zonnepanelen toegepast op het Glaspaleis in Heerlen. Het is de tweede zigzaggevel die in Heerlen is aangelegd.

Afgelopen week opende ZigZagSolar de tweede plaatsing van het gevelsysteem met zonnepanelen. De nieuwste zigzaggevel is op het monumentale Glaspaleis in Heerlen aangelegd. Eerder is het gevelsysteem in Heerlen geplaatst op een balkon in de Wijk van Morgen.

ZigZagSolar maakt gevelpanelen met geïntegreerde zonnecellen, die in een uitgekiende zigzag-opstelling zonne-energie opwekken. Zo zijn de zonnepanelen niet prominent in beeld maar wel extra efficiënt.

Mooi en rendabel

Volgens het bedrijf is het gevelsysteem 'esthetisch aantrekkelijker' dan gewone zonnepanelen en biedt het architecten veel ontwerpvrijheid. Daarnaast verhoogt het gevelsysteem de energieopbrengst van de zonnepanelen door reflectie van de zon.

ZigZagSolar zegt dat de stroomopbrengst van de panelen maximaal 26 procent hoger is dan traditionele zonnepanelen die niet in het gevelsysteem zijn gepast.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ZigZagSolar, De Architect | Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra