Zonnefietspad Krommenie winterklaar met vriesvaste coating

solaroad

15-10-2015 17:59 | Door: Thijs ten Brinck

Het zonnestroomproducerende fietspad Solaroad krijgt een nieuwe beschermlaag. Vorig jaar zijn enkele van de zonnepanelen kapotgevroren.

Bij Krommenie testen Imtech Traffic & Infra, TNO en de Provincie Noord-Holland drie jaar lang een duurzaam fietspad. Zonnepanelen verwerkt in het wegdek produceren in de pilot hernieuwbare elektriciteit, zonder dat fietsers er iets van merken.

In de eerste winter die het proefproject doormaakte, bleek de beschermlaag van de zonnepanelen niet bestand tegen snelle temperatuurwisselingen. Die schade is snel gerepareerd en ondertussen hebben de projectpartners een definitieve oplossing gezocht.

De nieuwe coating is succesvol getest in het laboratorium. Op 16 oktober starten de werkzaamheden om het 70 meter lange fietspad te voorzien van de nieuwe beschermlaag. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Solaroad | Foto: Solaroad

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra