Hergebruikt beton voor Amsterdamse wegen mogelijk

Amsterdam Zuidas

17-10-2015 10:15 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Amsterdam gaat samenwerken met bedrijven om beton 100 procent te hergebruiken voor het bestraten van hoofdstedelijke wegen. Hiermee wil de gemeente de CO2-uitstoot flink verminderen.

De Amsterdamse gemeente werkt de komende anderhalf jaar samen met aannemers, recyclingbedrijven en betonleveranciers aan concrete projecten voor het recyclen van beton. Dit moet leiden tot meer kennis en ervaring in het hergebruiken van het bestratingsmateriaal.

Volgens de gemeente levert hergebruikt beton een vermindering van circa 2.000 ton aan CO2-uitstoot. Verder zegt de gemeente dat beton in Nederland verantwoordelijk is voor 1,6 procent van de nationale CO2-uitstoot.

Met de toepassing van hergebruikt beton wil de Amsterdamse gemeente inzetten op de circulaire economie en de doelen van de Agenda Duurzaamheid behalen. Hierbij is afvalvermindering door hergebruik van grondstoffen een van de uitgangspunten.

Kennis delen

De samenwerking tussen gemeente en bedrijven moet leiden tot slimmer en innovatief werken. Zo spreekt de gemeente met de bedrijven af om de opgedane kennis over de mogelijkheden van beton als duurzaam recyclingmateriaal actief te verspreiden. Daarnaast ontwikkelt het consortium een manier om de bevordering van duurzaamheid in beton te meten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Amsterdam | Foto: Arden, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra