Snelle 3D-printer print huizen binnen een dag

18-10-2015 12:23 | Door: Fitria Jelyta

Een Russische ingenieur heeft een 3D-printer ontwikkeld die huizen binnen een dag kan printen. De energiezuinige printer is gemakkelijk op de bouwlocatie te installeren.

De Apis Cor is een compacte 3D-printer van 5 meter lang, die huizen binnen een dag bouwt. De printer is gemakkelijk naar verschillende bouwlocaties te vervoeren en binnen 30 minuten op de bouwlocatie te installeren.

De printer verbruikt 8 kilowatt energie om een woning van bijna 60 vierkante meter te bouwen. Daarnaast produceert de printer geen bouwafval, waardoor de bouwkosten verminderen. Volgens de ontwikkelaar zijn investeerders geïnteresseerd om de nieuwe printtechniek in China, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten in te zetten.

In Italië hebben andere ontwerpers naar eigen zeggen ’s werelds grootste 3D-printer ontwikkeld. De printer van 12 meter lang kan bijna kosteloos huizen bouwen uit klei en modder. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Digitaltrends, Inhabitat 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra