Royal HaskoningDHV aan de slag voor Vlaams megaziekenhuis

20-10-2015 09:41 | Door: Fitria Jelyta

Royal HaskoningDHV werkt aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi. Het advies- en ingenieursbureau zegt een van de grootste ziekenhuizen in Franstalig België te realiseren.

Volgens Royal HaskoningDHV wordt het gebouw met een oppervlakte van 130.000 vierkante meter en 950 bedden, een van de belangrijke zorglocaties in het zuiden van België. Het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi vervangt het verouderde ziekenhuis dat verspreid ligt over verschillende locaties in de stad.

Royal HaskoningDHV zegt duurzame maatregelen toe te passen aan de nieuwbouw van het ziekenhuis. Zo zal het gebouw beschikken over energiezuinige ventilatie, LED-verlichting, hoogtemperatuur koeling en laagtemperatuur verwarming.

Royal HaskoningDHV doet onderzoek naar het gebruik van restwater om het ziekenhuiscomplex duurzaam te verwarmen. Het water wordt gewonnen uit de voormalige mijn in Charleroi, waarop het ziekenhuis wordt gerealiseerd.

Maatschappelijk verantwoord ontwerp

“Het Grand Hôpital de Charleroi is maatschappelijk verantwoord ontworpen”, zegt Niek Grobben. “Royal HaskoningDHV wil op die manier kennis en innovatie inzetten ten behoeve van de gemeenschap en maatschappij”.

Samen met het architecten- en ingenieursconsortium VK-Reservoir A werkt Royal HaskoningDHV aan de realisatie van het nieuwe ziekenhuis. Het consortium ontwikkelt het ziekenhuiscomplex volgens de schillenmethode. Zo heeft elk gebouw van het complex een duidelijk afgebakende functie.

Het consortium zegt de ruwbouw zeer snel op te leveren door gebruik te maken van de schillenmethode. De bouw van het ziekenhuis zal naar verwachting in medio 2017 beginnen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: VK Architects & Engineers-RESERVOIR A (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra