Nijmegen parkeert duurzaam op hergebruikt beton

parkeerterrein

20-10-2015 12:15 | Door: Fitria Jelyta

Nijmegen gebruikt in de aanleg van een nieuw parkeerterrein duurzaam beton. Het Park&Ride-terrein in Nijmegen-Noord is volgens de gemeente het eerste in Nederland dat gemaakt is uit gerecyclede grondstoffen.

Aannemer Reef uit Wijchen is verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe parkeerterrein. Het bedrijf gebruikt duurzaam beton, gemaakt uit gerecycled materiaal. De gemeente zegt met het gebruik van het gerecyclede beton een energiebesparing te realiseren die vergelijkbaar is met het 'energiegebruik van honderden woningen'.

Bij positieve ervaringen met het beton wil de gemeente voortaan altijd duurzaam beton gebruiken voor straatwerk. 

Hergebruikt beton in wegen

Het parkeerterrein biedt ruimte voor 300 parkeerplaatsen. Door de parkeerruimte efficiënt te gebruiken, is het terrein ook geschikt voor evenementen. De gemeente verwacht het parkeerterrein in december 2015 in gebruik te nemen.

In Amsterdam werkt de gemeente samen met bedrijven om beton 100 procent te recyclen voor het bestraten van hoofdstedelijke wegen. Hiermee wil Amsterdam een flinke CO2-reductie realiseren.

Een nieuw lichtgevend fietspad in Friesland is ook gemaakt uit hergebruikt beton.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Nijmegen, Omroep Gelderland | Foto: Nic Redhead, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra