Raalte bouwt duurzaamste sportcomplex van Nederland

zwemmen

20-10-2015 13:35 | Door: Fitria Jelyta

De Overijsselse plaats Raalte krijgt een nieuw, duurzaam sportcomplex. De opdracht voor het realiseren van het multifunctionele sportcentrum Nieuw-Tijenraan is gegund aan Vaessen Algemeen Bouwbedrijf.

Het gebouwontwerp van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf is uit alle inschrijvingen het best beoordeeld. Zo heeft het gebouwontwerp een GPR-duurzaamheidsscore van 8,8 behaald. De gemeente van Raalte zegt hiermee de duurzaamste multifunctionele sport- en zwemaccommodatie van Nederland op te leveren.

Naast het gebouwontwerp en de oplevering van de nieuwbouw, is Vaessen ook verantwoordelijk voor het onderhoud en gegarandeerd energieverbruik van het sportcomplex. De gemeente Raalte wil met het energieneutrale sportcentrum flinke kostenbesparingen op energie, schoonmaak, onderhoud en watergebruik realiseren.

De nieuwbouw van sportcomplex Nieuw-Tijenraan zal beschikken over duurzame waterzuivering- en ventilatiesystemen in het zwembad. Met een EPC van -0,08, zal het nieuwe gebouw meer energie produceren dan het gebruikt.

Vervangende nieuwbouw

De nieuwbouw van het Nieuw-Tijenraan sportcomplex vervangt het huidige sportcentrum Tijenraan. De gemeente zegt dat het huidige gebouw niet meer voldoet aan de normen van de sportbonden. Het gebouw kampt verder met hoge onderhouds- en energiekosten, waardoor vervangende nieuwbouw noodzakelijk is.

Het Nieuw-Tijenraan sportcentrum zal onder meer beschikken over twee sporthallen, drie zwembaden, een horecavoorziening, en ruimtes voor fysiotherapeuten en een diëtist. Naar verwachting wordt het sportcomplex eind 2017 in gebruik genomen. 

Bekijk hier een impressie van Sportcomplex Nieuw-Tijenraan.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Nieuw-Tijenraan Raalte, De Stentor | Foto: Republic of Korea, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra