Extra geld voor duurzame investeringen in Overijssel

zonnedak

21-10-2015 12:05 | Door: Fitria Jelyta

De Provincie Overijssel trekt extra geld uit om de duurzaamheidslening beschikbaar te maken voor een wachtlijst van 600 mensen. Met de lening kunnen huiseigenaren de verduurzaming van hun woningen financieren.

Het aantal aanvragen voor de duurzaamheidslening is afgelopen zomer enorm toegenomen. Hierdoor raakte het beschikbare budget van € 40 mln uitgeput, met een wachtlijst van 600 mensen als resultaat.

“Meer dan 4.000 huiseigenaren hebben al gebruik kunnen maken van deze regeling en hebben zo energiemaatregelen genomen”, zegt Erik Lievers, gedeputeerde voor Energie, Milieu en Europa in Overijssel. “Omdat het budget opraakte, hebben we de regeling moeten sluiten. De hierdoor ontstane wachtlijst van 600 mensen pakken we nu alsnog aan”.

De duurzaamheidslening stelt mensen in staat tegen aantrekkelijke voorwaarden de verduurzaming van hun woningen te financieren. Zo kunnen huiseigenaren onder meer zonnepanelen, isolatie en duurzame kozijnen installeren. 

Energiebesparing

Naar eigen zeggen heeft de provincie met het programma 20 hectare zonnepanelen op particuliere daken gefinancierd. Overijssel schat met de lening een jaarlijkse warmte- en elektriciteitsbesparing van bijna 17 miljoen kilowattuur te realiseren. 

Momenteel kijkt Provincie Overijssel naar mogelijkheden om de woningvoorraad te verder verduurzamen en welke financiële stimulering ze daarbij kunnen inzetten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Overijssel, Turbantia | Foto: Bernd, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra