Hotel is eerste rijksmonument met duurzaamheidscertificaat

hotel W Amsterdam

21-10-2015 12:25 | Door: Fitria Jelyta

Het onlangs geopende hotel W Amsterdam is als eerste rijksmonument beloond met een Breeam-NL 'very good'-certificaat. Dit is te danken aan duurzame elementen, zoals een warmtekoudeopslagsysteem. 

Het hotel W Amsterdam van Starwood Hotels & Resorts is ontworpen door de architectenbureaus Office Winhov en BK Architecture. Voor de bouw zijn grote delen van het voormalige Rijkskantoorgebouw Geld- en Telefoonbedrijf en het Kas Bankgebouw hergebruikt. Hierdoor waren er minder nieuwe grondstoffen nodig voor de realisatie van het hotel.

Daarnaast bevat W Amsterdam LED-verlichting en een klimaat- en verlichtingsinstallatie, die worden aangestuurd op basis van de aanwezigheid van personen in de ruimtes. Daardoor kan het hotel onnodig energiegebruik voorkomen.

Het gebouw is verder aangesloten op een warmtekoudeopslagsysteem in de bodem, waarmee het hotel wordt verwarmd en gekoeld.

Nederlands duurzaamste hotels

Met de duurzame en energiezuinige maatregelen is het hotel naar eigen zeggen getransformeerd tot een van de duurzaamste hotels van Nederland.

De Dutch Green Building Council heeft het gebouw gecertificeerd met een Breeam-NL ‘very good’-certificaat. Volgens de organisatie is W Amsterdam het eerste Nederlandse rijksmonument met dit duurzaamheidscertificaat. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dutch Green Building Council, W Amsterdam | Foto: W Amsterdam (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra