Duurzaam ‘Flower Building’ in Shanghai opgeleverd

MVRDV Flower Building Shanghai

21-10-2015 14:55 | Door: Fitria Jelyta

Het eerste duurzame gebouw van de zakenwijk Hongqiao Central Business District in Shanghai is opgeleverd. De door MVRDV ontworpen ‘Flower Building’ heeft de hoogste Chinese graad voor duurzaamheid behaald.

Het Flower Building-project van architectenbureau MVRDV bestaat uit vier torens. Samen hebben ze een totaal kantooroppervlak van 15.000 vierkante meter. Het gebouw beschikt over duurzame elementen als groendaken, goede isolatie, natuurlijke ventilatie en gebruik van regenwater.

Daarnaast bieden de uitkragende gevels van de Flower Building veel schaduw, voor natuurlijke koeling tijdens warme dagen. Dit verlaagt het energieverbruik van de airco’s.

Met de duurzame elementen heeft het gebouw drie sterren behaald op het Green Building Label, de hoogste graad voor duurzame gebouwen in China.

MVRDV Flower Building Shanghai

Duurzame zakenwijk

De Flower Building maakt deel uit van de Hongqiao Central Business District in Shanghai, waar MVRDV ook verantwoordelijk zal zijn voor het ontwerp van negen andere kantoorgebouwen. Volgens het architectenbureau zullen ook deze gebouwen de hoogste duurzaamheidsgraad behalen. MVRDV verwacht de overige gebouwen van de zakenwijk in 2016 op te leveren.

In Nederland ontwerpt MVRDV de zogenaamde kavel P15 Ravel op de Zuidas. Dit multifunctionele gebouw krijgt onder meer ruime balkons met veel beplanting. 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: MVRDV, Architectenweb | Foto: MVRDV (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra