Krijgt Zoetermeer wegen van gerecycled plastic?

VolkerWessels KWS Infra PlasticRoad

21-10-2015 18:14 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Zoetermeer heeft interesse in de aanleg van de PlasticRoad van VolkerWessels-onderneming KWS Infra. Na onderzoek naar de toepassing ervan, moet een concreet voorstel volgen.

Samen met KWS Infra kijkt gemeente Zoetermeer naar mogelijkheden om weginnovaties als de PlasticRoad toe te passen. Deze prefab-wegdelen bestaan uit 100 procent gerecyclede materialen, zoals plastic en kunststof. Volgens de ontwikkelaars is de PlasticRoad een vrijwel onderhoudsvrij product dat beter bestand is tegen weersomstandigheden en slijtage.

"Zoetermeer is een stad die open staat voor vernieuwende en innovatieve toepassingen in de praktijk", zegt Marc Rosier, wethouder van de gemeente Zoetermeer. "De stad biedt daarom zeker de ruimte om een innovatie als deze te testen."

KWS Infra zegt dat plastic zeer lang meegaat, waardoor het interessant is om het materiaal in te zetten als bestanddeel voor wegelementen. "Wegen kunnen daardoor wel drie keer langer mee", zegt Rolf Mars, directeur van KWS Infra. "In de holle ruimte van de weg is plek voor kabels, leidingen en waterberging."

VolkerWessels KWS Infra PlasticRoad

Duurzame weginnovaties

Naast de PlasticRoad biedt KWS Infra verschillende innovaties, zoals 100 procent gerecycled asfalt (HERA), lichtreflecterend asfalt (KonwéBright), CO2-neutraal asfalt (KonwéBio) en asfalt dat zonnewarmte collecteert (Zonneweg). Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek, is het voor de gemeente mogelijk om ook deze innovaties in Zoetermeer toe te passen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gemeente Zoetermeer, KWS Infra | Foto: VolkerWessels (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra