Consortium bouwt energieneutrale woontoren uit prefab-beton

@Home Amstelkwartier Hurks

22-10-2015 09:17 | Door: Fitria Jelyta

De eerste energieneutrale woontoren in Amsterdam krijgt onder meer prefab-beton en zonnepanelen. Eind oktober moet de bouw van de 73 meter hoge @Home Amstelkwartier-toren starten.

Voor de realisatie van de energieneutrale woontoren maken de initiatiefnemers gebruik van prefab-sandwichgevelelementen uit de fabriek van Hurks prefabbeton. De fabriek levert en monteert de geheel afgewerkte en beglaasde gevels op de bouwplaats.

Door gebruik te maken van de prefab-elementen, bedraagt de bouwtijd 1,5 jaar en blijft de overlast voor omwonenden volgens Hurks beperkt.

PV-panelen op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter moeten elektriciteit voor de woningen opwekken. In het gebouwontwerp van architectenbureau Mecanoo zijn de zonnepanelen geïntegreerd op het dak en op een deel van de gevels. Mede hierdoor zegt het consortium de eerste Nederlandse woontoren te realiseren met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul.

De energieneutrale woontoren wordt ontwikkeld door gebouwontwikkelaar Lingotto, vastgoedbelegger APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. Hurks bouw levert @Home Amstelkwartier op aan vastgoedfondsmanager Amvest Invest Management voor Amvest Residential Core Fund.

Hurks @Home Amstelkwartier

Duurzaam vastgoedfonds

Het Amvest Residential Core Fund focust op duurzame eengezinswoningen en appartementen die zich voornamelijk binnen de Randstad bevinden. Met een ‘Green Star’-kwalificatie van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb) is het vastgoedfonds op duurzaamheid beoordeeld. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Hurks | Foto: Hurks (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra