Stem mee voor de Herman Wijffels Innovatieprijs

06-11-2015 13:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Welke duurzame innovatie verdient de Publieksprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs? U kunt tot 12 november stemmen op een van de elf ondernemers, elk met baanbrekende innovaties.

De ondernemer met de meeste stemmen voor de Publieksprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 wint € 5.000. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event op 12 november.

De ondernemers richten zich op verschillende sectoren: food & agri, vitale gemeenschappen & zorg, en de circulaire economie. Zij hebben echter een ding gemeen: hun innovaties hebben een positieve impact. Op onze natuur, gezondheid en maatschappij. Wie maakt volgens u het verschil voor mens en milieu? Stem nu.

Innovaties

De genomineerden in de sector food & agri zijn Plantlab, dat een innovatief teeltsysteem heeft ontwikkeld waarbij met behulp van wiskundige groeimodellen en verzamelde data de ideale groeiomgeving wordt gecreëerd; Van Asten Group, dat een soort ‘Yakult’ voor varkens heeft ontwikkeld; de innovatieve teeltwijze voor de glastuinbouw van Inno-Agro en Demokwekerij Westland’; en One2Born, dat het uitbroeden van kuikentjes efficiënter inricht.

In de categorie Circulaire Economie dingen drie innovaties mee naar de Innovatieprijs. Ioniqa heeft een baanbrekende techniek ontwikkeld waarmee petflessen kunnen worden gerecycled tot de originele grondstof. De EnergieBespaarders bieden een one-stop-shop-app die het nemen van energiebesparende maatregelen makkelijker maakt. Plantics heeft het eerste bio-afbreekbare thermoharderplastic uitgevonden.

Kanshebbers

In de categorie Vitale Gemeenschappen en Zorg zijn er vier kanshebbers. Het Utrechtse Robot Care System heeft een zorgrobot vermomd als rollator ontwikkeld, die voorziet in een aantal volledige autonome functies. CTcue heeft een tool ontwikkeld waarmee artsen en ziekenhuizen snel geschikte proefpersonen kunnen vinden voor het testen van medicijnen. En Adjuvo innoveert met een licht, compact en modulair-robotische brace. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rabobank | Foto: Rabobank

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij