Agrifirm en Vitens verduurzamen pluimveevoer met kalkkorrels

Pluimvee

09-11-2015 12:14 | Door: Chris Thijssen

Agrifirm Feed onderzoekt of de diervoederproducent kalkkorrels van Vitens kan gebruiken in legpluimvoer. Hiermee krijgt het restproduct van het drinkwaterbedrijf een nieuwe bestemming.

Diervoederproducent Agrifirm Feed en drinkwaterbedrijf Vitens hebben op de internationale watervakbeurs Aquatech in Amsterdam een samenwerkingscontract ondertekend. In het kader van de samenwerking onderzoekt Agrifirm Feed of de kalkkorrels van Vitens, een restproduct van drinkwaterproductie, zijn toe te verwerken in legpluimveevoer.

Wanneer de proeven succesvol verlopen, vervangt Agrifirm Feed de huidige kalksteentjes in zijn legpluimveevoer door de Vitens-korrels. Vanaf 1 januari 2016 gaat het drinkwaterbedrijf dan 14 miljoen kilo kalkkorrels leveren aan de diervoederproducent.

Hergebruik reststoffen

Volgens de bedrijven draagt de samenwerking bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide ondernemingen. Zo zet Vitens naar eigen zeggen zoveel mogelijk in op het hergebruik van afval- en reststoffen , zoals kalkkorrels.

Agrifirm Feed zegt op zijn beurt grondstoffen en reststromen te verwerken tot duurzame voerconcepten. Zo ontwikkelde  het bedrijf eerder al voer dat zorgt voor 60 procent minder fosfaat en 30 procent minder stikstof in de mest.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Agrifirm | Foto: United Soybean Board, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij