Nieuw initiatief helpt boeren bij opwekken zonne-energie

Zonnepanelen

27-11-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe initiatief Boeren met Zon helpt agrarische ondernemingen in Overijssel om zonne-energie op te wekken zonder dat ze daarvoor hun eigen geld hoeven aan te spreken.

Boeren met Zon, een initiatief van Stichting Stimuland, Agro NRG en Energiefonds Overijssel, biedt via een huurkoopregeling zonnepaneleninstallaties aan. Dit maakt het voor agrarische ondernemers laagdrempeliger om zonne-energie op te wekken.

Omdat de ondernemers direct economisch eigenaar van de zonnepaneleninstallaties zijn, kunnen ze volgens de initiatiefnemers gebruik maken van diverse fiscale stimuleringsregelingen.

De huurkoopkosten zijn ongeveer gelijk aan de besparing op de energierekening plus de fiscale voordelen. Hierdoor hebben ondernemers volgens Boeren met Zon netto geen extra uitgaven tijdens de looptijd. Na afloop van de huurkoopperiode worden ondernemers automatisch volledig eigenaar van de installatie, zonder verdere bijbetaling.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Stichting Stimuland | Foto: h080, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij