Minister praat over verduurzaming Indonesische palmolie

Minister praat over verduurzaming Indonesische palmolie

26-03-2013 10:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Lilianne Ploumen is in gesprek met de Indonesische vice-minister van Handel over de verduurzaming van palmolie.

Volgens Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHO), is palmolie een van de belangrijkste exportproducten van Indonesië. Nederland is hiervan een van de grootste afnemers. Ploumen waardeert de inzet van Indonesië om het product te verduurzamen.

‘Nog te vaak gaat de palmolieproductie ten koste van onvervangbaar regenwoud. Certificering van palmolie door Indonesian Sustainable Palm Oil kan een eerste stap zijn richting de internationale standaarden van de Roundtable of Sustainable Palm Oil,’ meldt de minister.

Palmolie wordt gebruikt in veel producten: van koekjes tot zeep. De productie ervan gaat echter vaak gepaard met de kap van regenwoud, wat leidt tot CO2-uitstoot en verlies van biodiversiteit. DuurzaamBedrijfsleven.nl analyseerde eerder al hoe duurzaam duurzame palmolie is.

 

Groei

 

De Indonesische economie is het afgelopen jaar met zes procent gestegen, dit komt mede door veel buitenlandse investeringen. In Nederland richten veel sectoren zich op Indonesië. Agrifood, Tuinbouw, Water en Life Science en Health werken samen met het land aan de verbeteringen van het investeringsklimaat in deze sectoren.

Op dit moment is Bayu Krisnamurthi, de Indonesische vice-minister van Handel, te gast in Nederland, later dit jaar zal Ploumen zelf naar Indonesië afrijzen.

Foto: Cayambe via Google

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij