Drenthe steekt € 99.600 in bio-LNG uit gras

Gras

02-12-2015 18:26 | Door: Chris Thijssen

Op de nog te bouwen Green Goods Farms wil HarvestaGG gras verwerken tot groene grondstoffen voor veevoer, meststoffen en bio-LNG. De provincie Drenthe stelt hiervoor € 99.600 beschikbaar.

HarvestaGG, een bedrijf dat grassen en andere plantaardige biomassa verwerkt tot agrarische producten en biobrandstof, onderzoekt de mogelijkheden voor de bouw van deze Green Goods Farms.

Het is de bedoeling dat op de Green Goods Farms door akkerbouwers geteeld gras grootschalig wordt verwerkt tot een reeks producten, zoals voedingseiwitten voor de veevoederindustrie, organische meststoffen, transportbrandstof bio-LNG en bouwstenen voor bioplastics.

De bouw van de eerste boerderij staat gepland naast Avebe in Ter Apelkanaal. Dit bedrijf levert producten op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen.

Energieneutraal Drenthe

De provincie Drenthe ziet kansen voor de Green Goods Farms op weg naar een energieneutraal Drenthe. Om die reden stelt de provincie € 99.600 beschikbaar voor het onderzoek van HarvestaGG.

Eerder dit jaar ondertekenden HarvestaGG, de provincie Drenthe, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu en andere bedrijven en overheden al een Green Deal die de bouw van een Green Goods Farm mogelijk moet maken.

HarvestaGG wil naar eigen zeggen in 2025 in Nederland leidend zijn in het verwerken van plantaardige biomassa tot groene brandstof en duurzame producten voor de voedings-, diervoedings- en farmaceutische industrie.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Provincie Drenthe, HarvestaGG | Foto: Grégoire Lannoy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij