Australische website stimuleert duurzame gewasbescherming

03-12-2015 10:28 | Door: Aveline Bies

Een nieuwe website van CropLife Australia adviseert landbouwers over de beste strategie wat betreft bestrijdingsmiddelengebruik. Hiermee wil de brancheorganisatie de Australische landbouw verduurzamen. 

De vernieuwde website van de brancheorganisatie CropLife Australia verstrekt cruciaal advies over de bestrijding van ongedierte, onkruid en ziektes. Boeren en andere gebruikers van landbouwchemicaliën kunnen op de website gemakkelijk informatie vinden door te kijken naar management-strategieën gebaseerd op categorieën, zoals gewas, ongedierte of type product. 

“Toegang tot het meest up-to-date en accurate advies over het verantwoordelijk en duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is cruciaal voor boeren”, zegt CEO Matthew Cossey in een persbericht. “Door het verstrekken van informatie en het toegankelijker maken van deze informatie, kan pesticideresistentie volgens hem worden tegengegaan.

Ook moet de informatie op de website boeren ondersteunen bij het voorkomen van gewasverlies, inkomensreductie en schade aan het land. Het advies van de website moet ertoe leiden dat lokale gemeenschappen worden beschermd. Hiermee wil de brancheorganisatie een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Australische landbouw. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: CropLife Australia | Foto: eutrophication&hypoxia, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij