Green Venture Lab laat bedrijven en studenten innoveren

Planten

07-12-2015 07:29 | Door: Chris Thijssen

Het Green Venture Lab op het terrein van de onderwijsinstelling CAH Vilentum in Dronten moet een broedplaats worden voor innovatief ondernemerschap in de agrarische sector.

Binnen het nieuwe Green Venture Lab gaan ondernemers, professionals, start-ups en studenten elkaar ontmoeten en op projectbasis gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van innovatieve concepten.

Het lab opende donderdag zijn deuren op het terrein van CAH Vilentum in Dronten, een kennisinstelling op het gebied van management, diervoedsel en groene ruimte. “Onze studenten zijn bedrijfsopvolgers, gaan werken in allerlei ondernemingen of starten zelf bedrijven. En velen van hen doen dat al tijdens hun studie”, zegt directeur Rieke de Vlieger in een persbericht.

“Met het Green Venture Lab willen we daar nog een extra impuls aan geven, passend in een gemeente en een provincie die de uitdagingen van de innovatieagenda van de topsector Agro & Food omarmen”, aldus de directeur.

Het lab is mede gefinancierd door de provincie Flevoland, die zo een bijdrage wil leveren aan het innoverend vermogen van ondernemers in de regio. Daarnaast hebben de bedrijven Rabobank, Agrojobs, Nnrgy Crops, Hajé en Golden Egg Check zich als partners aan het lab verbonden. Zij leveren zowel een financiële als inhoudelijke bijdrage.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Provincie Flevoland | Foto: David Wright, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij