Koppert bouwt duurzaam R&D-centrum in Spanje

Hommel

10-12-2015 07:57 | Door: Aveline Bies

Koppert BiologicalSystems investeert in een nieuw, duurzaam R&D-centrum. Het gebouw is zelfvoorzienend op het gebied van energie.

Koppert Biological Systems, dat biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving voor de land- en tuinbouw ontwikkelt, bouwt in het Spaanse Vícar een nieuw R&D-centrum. Hiermee wil het bedrijf micobiologische oplossingen dichter bij telers over de hele wereld brengen. 

In het centrum gaat Koppert vooral onderzoek doen naar micro-organismen voor gebruik in de tuinbouw. Ook komt er een tweede laboratorium om onderzoek te doen naar entomologische zaken en een ruimte voor kwaliteitscontrole voor de biologische producten die Koppert in Spanje verkoopt.

Wind- en zonne-energie

"Dit gebouw is veel meer dan een economische investering", zegt Valter Ceppi, local Sales Director bij Koppert. "Het vertegenwoordigt de betrokkenheid van Koppert bij de tuinbouw en weerspiegelt onze interesse om zij aan zij met telers te werken om de concurrentie en de commerciële waarde van hun gewassen te verbeteren."

Het nieuwe gebouw is ontworpen door een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van duurzame gebouwen. Het gebouw is zelfvoorzienend in termen van energie. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne- en windenergie. De materialen die in de bouw worden verwerkt, kunnen volgens het bedrijf maximaal profiteren van het licht en het mediterrane klimaat om zo de impact op het milieu te reduceren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Groentenet | Foto: Ana Ulin, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij