Emissiearme stalvloer laat koeien comfortabel lopen

15-12-2015 12:11 | Door: Chris Thijssen

De MeadowFloor van Proflex is een emissiearme stalvloer die mest en urine effectief van elkaar scheidt. Daarnaast verbetert de vloer het loopcomfort van koeien.

De innovatie van Proflex, dat milieu- en diervriendelijke betonconstructies in de agrarische sector levert, is een roostervloer met een rubberen loopoppervlak in combinatie met composietblokjes. Dit verhoogt volgens het bedrijf het loopcomfort en de stabiliteit van koeien. Zo geeft het rubber de koeien het gevoel in een weide te lopen, terwijl de composietblokjes voldoende natuurlijke slijtage aan klauwen garanderen.

Daarnaast is de MeadowFloor emissiearm. De vorm van de roosterspleten, die onderaan breed uitlopen, zorgt voor een goede mestuitlaat, die de vloer schoon houdt. Om de uitstoot in de opslag te minimaliseren, worden de spleten van de vloer gedicht met afsluitklepjes.

Ammoniakvorming

Verder zorgt de vloer volgens Proflex voor een ‘snelle en optimale scheiding’ van mest en urine, waardoor de ammoniakvorming wordt beperkt.

De MeadowFloor kan als nieuwe vloer worden geplaatst, maar is ook geschikt voor renovatie en het emissiearm maken van bestaande betonroosters. Bestaande roosters worden dan voorzien van rubber, composiet en afsluitklepjes.

Voor de innovatieve vloer heeft Proflex een Zilveren Hoef ontvangen tijdens de vakbeurs Agribex in België. Deze prijs bekroont innovatieve inspanningen op het gebied van dierenwelzijn en milieu.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Agribex

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij