Milieudefensie: consument betaalt meer voor weidemelk

Koeien

15-12-2015 18:03 | Door: Chris Thijssen

Nederlandse consumenten zijn bereid meer te betalen voor melk als de koe daardoor in de wei kan blijven. Milieudefensie roept supermarkten op alleen nog weidezuivel in de schappen te leggen.

Dat blijkt uit onderzoek van TNSNipo in opdracht van Milieudefensie. Uit de resultaten blijkt dat 35 procent van de consumenten bereid is tussen de € 0,01 en € 0,05 meer te betalen voor een pak melk van 1 liter als de koe daarmee in de wei kan blijven.

Van de ondervraagden heeft 36 procent er meer dan € 0,05 extra voor over. Bijna 40 procent van de consumenten geeft aan dat consumenten alleen nog zuivelproducten zouden moeten verkopen met een Weidemelk-logo.

Naar aanleiding van het onderzoek roept Milieudefensie supermarkten op om alleen nog zuivelproducten te verkopen die zijn geproduceerd met weidemelk. Weidegang is volgens de organisatie beter voor de gezondheid van koeien, voor het milieu en weidevogels.

“Als supermarkten serieus willen dat koeien in de wei blijven, moeten ze alleen nog weidegangzuivel verkopen”, zegt Jacomijn Pluimers, campagneleider Voedsel. “Uit onderzoek blijkt dat klanten meer willen betalen. Met de smoes dat klanten dat niet willen, kunnen de supermarkten niet meer schermen.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Milieudefensie | Foto: bert knottenbeld, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij