Nieuw systeem wisselt schermdoeken in kas sneller

Kas

12-01-2016 07:46 | Door: Chris Thijssen

Holland Scherming, ontwikkelaar van scherminstallaties, komt met een nieuw doekwisselsysteem, waarmee schermdoeken in kassen snel kunnen worden ingetrokken of vervangen.

Schermdoeken zorgen in de glastuinbouw voor isolatie van kassen, wat leidt tot energiebesparingen tot wel 25 procent. Daarnaast blijft het klimaat in de kas constanter, wat een hogere gewasopbrengst oplevert. Ook kunnen schermdoeken het CO2-gehalte in de kas beter sturen.

De doeken moeten op den duur echter worden vervangen door nieuwe exemplaren. Het is van belang dat, wanneer deze wissel plaatsvindt, dit zo snel en voordelig mogelijk gebeurt. Op die manier gaat de minste energie verloren.

Holland Scherming biedt hiervoor een oplossing. Het nieuwe schermintreksysteem, met de naam Triple S Smart Skate System, moet het wisselen van een baan doek eenvoudiger maken. Het systeem is geschikt om schermdoeken te plaatsen of te vervangen in nieuwbouw of bestaande kassen.

Holland Schering ziet vooral kansen voor gebruik van het systeem in kassen met weinig ruimte en in grote kascomplexen. Het systeem maakt bovendien veilige doekwissels in hoge kassen mogelijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Holland Schering | Foto: Yun Huang Yong, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij