Wageningen UR test waterzuinige kassen in Midden-Oosten

13-01-2016 19:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nieuwe onderzoekscentra in het Midden-Oosten vormen de omgeving van een tests voor duurzamer watergebruik in de tuinbouw, bedacht door het onderzoekscentrum van Universiteit Wageningen.

Tuinbouwkassen in landen als Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten gebruiken veel water om de planten te voorzien van water, maar ook om ze te koelen. Wageningen UR onderzoekt technieken om dit waterverbruik te verminderen.

De steden Riyad en Abu Dhabi vormen de omgeving waar de komende vijf jaar verschillende onderzoeken uitgevoerd gaat worden. De onderzoekscentra die daar geplaatst zijn, zijn in samenwerking met Bom Group en de afdeling Glastuinbouw van Wageningen ontworpen om de onderzoeken te kunnen uitvoeren.

De komende vijf jaar focust het onderzoek op de kennis die er nodig is om duurzame en biologische kassen te bouwen in Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten. Naast het watergebruik minderen, wilt het onderzoekscentrum van Wageningen ook minder chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en meer biologische bestrijding inzetten.

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Wageningen UR | Foto: Thomas Bresson Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij