Met deze voederbak verspillen varkens minder voer

Biggen

13-01-2016 10:10 | Door: Chris Thijssen

L. Verbakel, producent van voerautomaten, brengt een nieuwe voerautomaat voor varkens op de markt. De automaat moet verspilling van varkensvoer tegengaan.

De nieuwe Verba Speedfeeder van L. Verbakel is een voerautomaat voor grotere groepen vleesvarkens of biggen. Het voer wordt via een RVS-voermechanisme gedoseerd. Tijdens het vreten, duwen varkens ongemerkt tegen een klepel, waardoor kleine porties voer uit het apparaat komen.

Vier drinknippels op de automaat creëren een juiste water-voerverhouding, die volgens de producent leidt tot een goede voerconversie.

Via de automaat kunnen varkens het voer met een natuurlijke wroetbeweging tot zich nemen. Dankzij speciale morsranden en -spijlen is verspilling van het voer, ook wel voervermorsing genoemd, volgens de producent nagenoeg uitgesloten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: L. Verbakel | Foto: benjgibbs, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij