Arla schroeft productie biologische melk met 25 procent op

Melk

14-01-2016 10:29 | Door: Chris Thijssen

Zuivelcoöperatie Arla verhoogt zijn productie van biologische melk in Denemarken tot 2017 met 25 procent.

Dat schrijft de Deense nieuwswebsite DR. Volgens de Zweeds-Deense zuivelcoöperatie Arla stijgt de populariteit van biologische melk wereldwijd. In Europa bespeurt het bedrijf vooral een groeiende vraag in Scandinavië.

Om op deze vraag in te spelen wil Arla meer biologische melk produceren. Het bedrijf streeft naar een groei van 25 procent tegen 2017. In Denemarken mogen 203 van de 2.900 leden van de zuivelcoöperatie zich biologisch melkveehouder noemen. 

50 nieuwe bio-veehouders

Vijftig Deense conventionele melkveehouders uit Arla’s netwerk hebben al toegezegd over te stappen op de productie van biologische melk. Het is niet ondenkbaar dat deze stap hen geld oplevert. Biologische melkveehouders verdienen volgens Arla aan dezelfde hoeveelheid melk 56 procent meer dan conventionele melkveehouders.

Eerder introduceerde Arla in Denemarken, Zweden, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland het Arlagården-programma. Hiermee richt de zuivelcoöperatie zich op een verantwoorde melkproductie, met de focus op zaken als dierenwelzijn en merkkwaliteit.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: DK | Foto: Arla (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij