Jonge Groningse boeren krijgen € 830.000 subsidie

Groningen

21-01-2016 10:10 | Door: Chris Thijssen

De provincie Groningen stelt € 830.000 subsidie beschikbaar voor jonge boeren in de provincie. Met het geld kunnen de boeren moderne en duurzame installaties of machines aanschaffen.

Boeren die jonger zijn dan veertig jaar komen in aanmerking voor de subsidie. Volgens de provincie Groningen zitten jonge boeren financieel vaak krap, omdat zij het bedrijf net hebben overgenomen. Met de subsidie kunnen zij toch investeren.

Het geld is bedoeld voor innovatieve installaties en machines die de agrarische activiteiten verduurzamen. De modernisering moet volgens de provincie Groningen het milieu, klimaat en dierenwelzijn verbeteren.

De helft van de € 830.000 is Europees geld, dat komt uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). De andere helft komt van de provincie Groningen. De subsidie Jonge Landbouwers van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft sinds kort echter een landelijke dekking; vanaf nu doen alle provincies aan de regeling mee.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Groningen | Foto: XPeria2Day, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij