Database brengt milieu-impact veevoerindustrie in kaart

Kippen

01-02-2016 07:43 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Global Feed LCA Institute (GFLI) moet de milieu-impact van veevoerproductie inzichtelijk maken. Dat moet de veeteelt wereldwijd duurzamer maken.

Het GFLI, opgericht door organisaties als de International Feed Industry Federation (Ifif), de American Feed Industrie Association (Afia) en de European Feed Manuafacturers’ Federation (Fefac), werkt daarvoor aan de ontwikkeling van een voederspecifieke levenscyclusanalyse (LCA)-database.

Hiermee willen de organisaties de ecologische impact van de diervoederproductieketen wereldwijd terugdringen. Doel is dan ook dat de database internationaal erkend en openbaar toegankelijk wordt. Dat doet het GFLI in samenwerking met onder meer de Food and Agriculture Organization (FAO).

Lokale oplossingen

“Door innovatie en efficiëntie heeft veevoer zich al bewezen als een essentieel onderdeel van de oplossing om de veeteeltketen duurzamer te maken”, zegt Alexandra de Athayde, Executive Director van Ifif. “Gezien de diversiteit van veeteeltsystemen over de hele wereld, is het belangrijk om oplossingen te vinden die lokaal werken, terwijl voedselveiligheid en –kwaliteit gegarandeerd blijven.”

Volgens de directeur blijft de Ifif zich daarnaast inzetten voor de ontwikkeling van innovaties en betere technologieën, convergentie van de regelgeving en vrije en eerlijke handel als basis voor duurzame productie in de toekomst.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Global Feed LCA Institute | Foto: LID, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij