John West door grens van 100 miljoen blikjes MSC-tonijn

Visnet

05-02-2016 12:24 | Door: Chris Thijssen

John West Australia heeft zijn gehele productieketen herzien om het grootste aanbod van MSC-gecertificeerde tonijn ter wereld te leveren.

John West Australia, de Marine Stewardship Council (MSC) en het WWF-Australia (WWF) werken samen om niet-duurzame vismethoden in de Australische tonijnindustrie te elimineren. Als resultaat van de samenwerking levert John West Australia nu meer dan 100 miljoen MSC-gecertificeerde blikjes tonijn aan Australische supermarkten.

Volgens het merk is de tonijn ingekocht bij visserijen die onafhankelijk zijn getest en hebben bewezen volgens de duurzame standaarden van MSC te werken.

Door de stap van John West is 43 procent van alle Australische tonijn in blik voorzien van het MSC-certificaat. Volgens de organisaties is John West Australia het eerste merk dat een dergelijke hoeveelheid MSC-tonijn levert. 

Oceaanduurzaamheid als norm

Dit is dan ook een belangrijke stap voor de Australische visindustrie, stelt MSC. “John West Australië laat groot leiderschap zien bij het inkopen van gecertificeerde, duurzame tonijn”, zegt Patrick Caleo, MSC Asia Pacific Director. “Daarnaast ondersteunt het merk dit met een sterk plan om duurzame visopties te promoten.”

Het inkopen van tonijn bij MSC-gecertificeerde visserijen is volgens John West onderdeel van de ambitie om duurzaam in te kopen en bij te dragen aan het behoud van ecosystemen.

“Onze belofte gaat verder dan inkoopbeleid, het moet diep ingeworteld raken in onze bedrijfsvoering”, zegt Graham Dugdale, John West Executive Commercial Director. “We moeten oceaanduurzaamheid positioneren als de norm, waarbij vooruitgang de enige optie is.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: John West, Marine Stewardship Council | Foto: TheAnimalDay.org, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij