Eicode-app vergroot transparantie van pluimveesector

15-02-2016 14:23 | Door: Aveline Bies

Een gratis te downloaden Eicode-app geeft consumenten inzicht in de herkomst van eieren. De software moet leiden tot meer transparantie en een beter imago van de pluimveesector.

Dit schrijft boerderij.nl. Afgelopen donderdag heeft stichting Ovoned de gratis Eicode-app gelanceerd in samenwerking met de Duitse branchegenoot KAT. Het doel van de app is om de traceerbaarheid te vergroten van eieren van alle pluimveebedrijven die deelnemen aan het kwaliteitssysteem IKB Ei.

Na het intikken van de geprinte code op het ei verschijnt de diverse informatie. Zo toont de app het kwaliteitssysteem waaraan het bedrijf deelneemt, zoals IKB Ei, IKB Ei + KAT of KAT, de naam van het onderneming en lokatie, foto’s van het bedrijf, de bedrijfswebsite en de methode van huisvesting. Ook staat er algemene informatie over de Nederlandse legsector in de app, zoals uitleg over de eicode, de diverse huisvestingssystemen, de versheid van een ei, de voedingswaarde en uitleg over het IKB logo op het doosje.Op basis van goede informatie kan de consument een verantwoorde keuze maken. Dit zal volgens de makers bijdragen aan een verdere verduurzaming van voedsel en meer vertrouwen in de voedselketen.

De app is onder andere te downloaden voor Android.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: boerderij.nl | Foto: United Soybean Board, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij